Global Entrepreneurship Week 2020

Innovatief, duurzaam en inclusief ondernemerschapsonderwijs en onderzoek

Tijdens de Global Entrepreneurship week (16 t/m 20 november) staat Innovatief, duurzaam en inclusief ondernemerschap staat) in de spotlight op de HvA. Een inspirerend programma voor studenten, docenten en onderzoekers om inspiratie op te doen of anderen te inspireren om duurzaam, innovatief en inclusief ondernemerschap na te streven.

De Global Entrepreneurship Week is het grootste event waarbij innovators en ondernemers die startups lanceren, ideeën tot leven brengen, economische groei stimuleren en het menselijk welzijn vergroten, volledig in de schijnwerpers staan. In november, ieder jaar weer, inspireert de GEW wereldwijd mensen om stappen te zetten in ondernemerschap door middel van het organiseren van diverse evenementen.

Tijdens deze week zullen we alle manieren belichten waarop studenten, docenten en onderzoekers creatieve oplossingen en duurzame innovaties bedenken om de wereld van morgen vorm te geven door middel van ondernemerschap. Het programma bestaat uit drie onderdelen: studentondernemerschap, ondernemerschapsonderzoek én ondernemerschapsonderwijs.

Dates
16 till 20 November - 2020

Studentondernemerschap

Het programma voor studenten en studentondernemers richt zich tijdens de Global Entrepreneurship week op zowel het bieden van inspiratie als het bieden van ondersteuning aan studenten die al aan het ondernemen zijn. Een programma vol met verhalen van startup-founders en volop mogelijkheid om mee te praten over ondernemerschap of om het ondernemerschap zelf te ontdekken.
Meer informatie over dit programma vind je hier!

Ondernemerschapsonderzoek

Ondernemerschap en ondernemerschapsonderwijs zijn gebaat bij actieve kennisontwikkeling – bijvoorbeeld als het gaat om business models, samenwerkingen, failure en recovery én methoden en
technieken. Hiervoor biedt het onderzoeksprogramma van de Global Entrepreneurship Week een inkijk in al het onderzoek dat gedaan wordt maar ook inspiratie voor toekomstig onderzoek.
Meer informatie over dit programma vind je hier!

Ondernemerschapsonderwijs

Tijdens de Global Entrepreneurship Week organiseren we een programma speciaal gericht op ondernemerschapsonderwijs. Bedoeld om te leren van de inspirerende praktijkvoorbeelden uit onze eigen onderwijspraktijk. Maar ook om in gesprek te gaan met de praktijk en beleidsmakers over de eisen die zij stellen aan ondernemerschaps-onderwijs.
Meer informatie over dit programma vind je hier!

 

Wil jij als student, docent of onderzoeker ook gaan ondernemen of je verder verdiepen op gebied van ondernemerschap? Of wil je meepraten of op zoek naar een eerste kennismaking met ondernemerschap? Dan is dit Global Entrepreneurship Week programma iets voor jou!

Heb je vragen of opmerkingen over dit programma: mail dan naar ondernemerschap@hva.nl.