Nieuwe broedplaats voor recht op Roeterseilandcampus UvA

March 18, 2019

Dinsdag 26 februari heeft burgemeester Femke Halsema de Amsterdam Law Hub geopend. Hier werken studenten en medewerkers van de UvA samen met maatschappelijke partners en juridische ondernemers aan juridische dienstverlening en innovatie.

De Law Hub komt voort uit de ambitie het onderwijs te vernieuwen en relevanter te maken voor de samenleving, zegt André Nollkaemper, decaan van de rechtenfaculteit. In het ervaringsonderwijs van de Amsterdam Law Practice kruipen studenten door middel van clinics, law labs en simulaties al in de rol van jurist. Nollkaemper: “We zochten naar een manier om de Amsterdam Law Practice meer zichtbaar te maken. Tegelijkertijd zocht een aantal juridische instellingen naar een plek waar ze bij de UvA konden werken om zo samen met studenten het recht in te zetten voor maatschappelijke doelen. Met de Hub wordt onze band met de maatschappij, en Amsterdam in het bijzonder, in de fysieke vorm zichtbaar.”

Broedplaats voor innovatie
Afstuderende studenten en alumni kunnen in de Hub beginnen aan een juridische start-up, en zo eerste hun stappen zetten in het ondernemerschap. De Hub ondersteunt juridische start-ups die op gebieden als migratie, wonen, cybercrime, kinderen en werk & zorg juridische innovatie zullen brengen en daarmee het recht toegankelijker zullen maken, juist voor kwetsbare groepen. The Start-up Incubator of the Amsterdam Law Hub is onderdeel van de Amsterdam Venture Studios is gesponsord door Innovation Exchange Amsterdam (IXA). Het IXA valorisatiefonds heeft 75 duizend euro toegekend aan de juridische faculteit voor het start-up-programma in de nieuwe Law Hub.