Ontdek als Geesteswetenschapper je weg naar ondernemerschap

September 25, 2019
Heb jij een idee voor een dienst of product? En wil je daarmee geld verdienen? En heb je coaching en feedback nodig om de volgende stap te zetten? Kom dan naar het Humanities Lab AVS! In samenwerking met coaches van de UvA helpen wij je om je idee concreter te maken en uiteindelijk te pitchen.

Eerder in september deelden drie enthousiaste studenten en alumni hun ondernemingsplan met Bert Zwiep, manager Facility Services van de UvA. Hij adviseert de UvA bij de inkoop van diensten en leveranciers. Wellicht kunnen deze deelnemers de UvA in de toekomst als klant tegemoet zien.

Pitches voor de UvA

Zo pitchte Joan Redmond Translations vertaaldiensten van Engels naar Nederlands en van Nederlands naar Engels. Ze bezet een uniek stukje van de markt want haar specialisatie is in ondertiteling en technische en culturele onderwerpen. De vertaling kan zowel op academisch als non-academisch niveau.

Rose Design & Communication pitchte over haar botanische lunches, borrels en buffetten. Ze promoot het vegetarisch en veganistisch eten tijdens borrels en feestelijke aangelegenheden. Ze serveert vers en biologisch eten, wat voor 50% veganistisch en voor 90% vegetarisch is!

Connected Circles presenteerde haar diensten op het gebied van Content Creation & Online Engagement. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de informatie die je deelt op LinkedIn. Wist je dat het van vitaal belang is hoe jij je positioneert? En ook dat jouw kennis en kunde aantrekkelijk verwoord moeten zijn om de juiste doelgroep te bereiken? Het lijkt een thema van persoonlijk belang maar uiteindelijk is het ook voor de UvA (en voor andere organisaties!) belangrijk hoe haar medewerkers zich online presenteren.

Werk je plan uit

Zoals je ziet is het Humanities Lab een broedplaats voor Geesteswetenschappers met uiteenlopende ideëen. Ben jij een student bij Geesteswetenschappen en vind jij dat jouw idee gehoord zou moeten worden? Neem dan contact met ons op! Ook al is je idee nog pril en vraagt het om uitwerking, pak dan deze kans en laat je begeleiden. Samen kijken we waar jouw mogelijkheden liggen.

Neem contact met ons op via humanitieslab-fgw@uva.nl. Of kom eens langs op Binnengasthuisstraat 9, 1012 ZA Amsterdam.